hits

mai 2015

Drømmekjolen og marerittet

Søndag prøvde eg brudekjolen min. Den er ikkje ferdig enda, men Jenny er komen så langt at eg fikk eit bilde av korleis den blir. Og eg er meir enn fornøgd.

 

Kjolen blir ein mix av bestemor mi, mamma og svigermor sine brudekjolar. Det er litt av eit prosjekt og eg skal ærleg innrømme at eg var litt redd for at det ikkje kom til å sjå ut i måneskin. Her er mareritt eksempelet:


Då eg prøvde kjolen på søndag gjekk det heile opp for meg. Eg har lenge vist at alt skal skje, men det var likevel ein oppkvikkar å få på kjolen. Jenny har til no sydd alt sjølv, men eg har vore med på utforminga av skissene. I helga fikk eg også klippe litt. Den foreløpige planen er at eg skal få ta sjarmøretappen og sy «ferdig» kjolen når den tid kjem.


Eg er veldig spent, men veit no at kjolen blir passe vintage, passe moderne, passe med stæsj i tillegg til å ha ei unik historie og symbolsk betyding.Håpar søndagen din er fin og at du ladar opp til ei ny veke med nye muligheita. Vi skal ha visning neste veke, så her går det i rydding og nedvask. Eg fikk sneke meg ut for å skrive dette innlegget, men no er det vel på tide at eg bidrar litt til.

Korleis er din søndag? Er du klar for ei ny veke?

 

Stoff-kjøret

Eg skjønnar at ein kan bli avhengig, for så mykje fint stoff som på Rainbow har eg aldri sett maken til.

Det er på Grønland det skjer og dei har alt frå den finaste silke og handsydde perlebroderi til paljettstoff og super-harry pelsstoff.


Trur eg må ta meg ein tur igjen til Oslo for å gå på stoff og perlebutikkar. Her i Bergen må eg vete kva eg skal lage før eg går ut døra, men der kan ein berre gå inn i butikken og så kjem inspirasjonen sigande. På Rainbow kjøpte vi eit fantastisk flott stoff fult av perlebroderi. Det er vel det mest sukkersøte stoffet eg har sett, men så skal det jo brukast på «alle klisjears dag». Kva passar vel betre på den finaste bløtkake-kjolen? 

Har du tips til slike inspirerande butikkar?


God laurdag til deg!

 

Snurrepiperier og snuppedupper

Antikkvarehuset  er ein bortgøymd skatt med mage artige saker og ting aka snurrepiperier.

Vi var på jakt etter vintageblonder frå 60-talet som kunne pynte opp brudekjolen og anna i bryllaupet.

Det fann vi, metervis.


Sidan eg ikkje er vandt med østlandsveir valte eg mys-look istadenfor solbriller.

Eigaren av butikken var ein artig skrue og bad verkeleg på seg sjølv. Vi fikk både ekteskapstips, mange gullkorn, festelige historier og tørrvittige vitsar (må opplevast) på kjøpet.


Etter ein runde i butikken enda vi opp med syntetiske blonder og ein søt hårbøyle.

Typ: "Jeg har slikt å føre, jeg har slikt å gjøre, så eg fører vel den". Den livsfilosofien passar meg i grunnen bra.
Vi bestemte oss for å ikkje bruke blondene frå førre år-hundre på brudekjolen, men eg har ein hemmeleg plan der blondene kjem godt med.


 

Håpar du får ei strålande helg.

Her er det beina på bordet, venninnetid,konsert og nedvask som står for tur.

Perlehumør

Perlehuset var som ein godteributikk med alle perle-sortane du kan drømme om. Merka at eg gjekk i mi eiga boble der inne, heilt blenda av alle fargane og glansen.


Legg merke til dei hypnotiserte blikka...

På perlehuset valte vi ut perler som skal pynte opp brudekjolen. Eg kan røpe såpass at vi kjøpte både blomsterperler, glassperler, kviteperler og hjerteperler.
Eg har ein plan om å skinne om kapp med sola 1.august og då treng ein litt paljettar og stæsj. Om vi brukar alt vil tida vise, men det er alltid greitt å ha perlepynt på lur.


Eg fikk også kjøpt meg nokre frynser og fansy plastpynt som eg tenke å dekorere nokre kjolar med.

Det skal ikkje alltid så mykje til for å pynte opp eit plagg. Ei frynserad så er mykje gjort.

Flowerpower

 Eit hav av dei finaste blomstrane eg veit møtte meg på Mestergrønn laurdags morgon.

 

Før vi møtte Mariel hadde eg laga nokre inspirasjon-blomstertavler på Pintrest. På den måten utveksla vi tankar og idear på førehand.

Eg er veldig glad i den bohemske stilen; at det er litt tilfeldig og har eit markblomsterpreg.

Trur det blir midt i blinken!Det kjem til å bli eit blomsterhav i bryllaupet og eg gleda meg veldig til å sjå det ferdige resultatet. 

Drømmehelg

Helga har absolutt stått til forventningane og meir til.

 

 Då eg reiste frå Bergen ringte produsenten frå Showbirds for å fortelje om planane for helga. Allereie då kjente eg sommarfuglane i magen og kunne nesten ikkje forstå at det var eg som skulle vere med på det.

 

For eit år sidan tok eg mot til meg for å spørje Jenny Skavlan om tips til brudekjolen min, og i helga laga vi brudekjole saman. For ein drøm, for eit eventyr, for eit fint liv.


 

Etter fly, tog, t-bane og buss på fredag var denne bygdejenta endeleg framme i Tigerstaden og etter ei kort natt var det heile i gang.

Vi byrja tidleg laurdag og det første som møtte meg var Jenny i den nye el-bilen. Eit par timar seinare song vi duett for full hals akkompagnert av  Celin Dion og Beyonce mens vi køyrte gjennom Oslo by. 

Laurdagen var super og eg fikk verkeleg sjå Oslo frå sine beste sider med Jenny som guide.

Litt synd at retningssansen min er lik null, men moro var det lell.

 

 

 

Det var mang eit latteranfall og mykje festelig som skjedde i helga. Blant anna vart lydmannen tatt for å vere ein vandrande lade-stasjon av Oslos litt tvilsame borgarar. Alt han ville var å lade e-sigaretten sin i lydutstyret.

Kan ikkje klandre han. Kem som helst kunne tenkt at det var mulig?

 

Det har verkeleg vore ei drømme-helg og eg vil fortelje deg alt her på bloggen i nærmaste framtid.

  


Klar for Oslo-helg

I kveld reiser eg til Oslo, og gjett om eg gleda meg. Ei helg med bryllaupsførebuingar, brudekjolesying, styling og blomster.

Status no er at eg har kjøpt skoa eg tenker å gifte meg med.

Den kommande brudgommen har for lengs bestilt og fått tilpassa sin smoking, men eg sit her altså med skoa.

Godt eg har eit strålande team i ryggen som hjelp meg med å få verdens finaste og mest symbolske brudekjole. 

Eg håpar eg får eit glimt av den kommande brudekjolen i helga, vertfall delar av den. 

Ser også fram til møte med blomsterdekoratør, "raide" perle og stoff-butikkar, og bli styla og fiksa.

Eg skal gje dokke nokre smakebitar på bloggen etterkvart, så stay tuned.

 God langhelg!

Så levde dei lykkelig i alle sine dagar!

20. mai 1961 gifta besteforeldra mine seg.

Dei har altså imponerande 54-års bryllaupsdag i dag og er like flotte no som den gang.

 Mommom og Bestepappa (ja, eg kallar dei det), gifta seg på Pinseaftan, ein strålande vårdag på Nordfjordeid. Dei har fortalt meg at dei "delte" kyrkja med eit anna brudepar og feira bryllaupsfesten heime i stova.

Vi skal ha ein litt anna bryllaupsfeiring, men eit par ting blir likt. Vi skal gifte oss i same kyrkje og eg skal bruke delar av brudekjolen til mommom.

Gratulerer med bryllaupsdagen, eg er heldig som har dokke.

Håpar mitt ekteskap blir like langt og godt.

Her kan du lese meir om den unike sjølvsydde brudekjolen til bestemor mi, som snart skal bli til min.

Gratulerer med dagen!

IMG_4610 – Kopi

I år har eg feira 17.  mai slik som før i tida. Vi gjekk saman med barndomsvenninner i toget og ting var omtrent som før, berre med eit par små sjarmørar og fast følgje på oss alle mann. Vidare har vi ete rømmegraut, tatt mange bilde og skal kose oss med kaker og is resten av kvelden. "Same procedure as every year...."

Eg er veldig glad i tradisjonar og meiner at tradisjonar er til for å følgjast.  Men eg skjønnar at vi er i ein alder og livssituasjon der tradisjonane gradvis vert endra. Eg ser fram til å halde fast på nokre av dei, men er også klar for små moderasjonar.  Tida vil vise.

Mine to favorittar.

IMG_4861 – Kopi IMG_4839 – Kopi IMG_4598 – Kopi

Bunadspullups må til.

Gratulerer med dagen og hipp hipp hurra!

 

Våryr

Det er alltid godt å komme heim til Eid. Den vesle bygda er som tatt ut av eit postkort på ein godvêrsdag.

Gjørme opp etter leggane, maur i sokkane, eit par fall og våt snø er rask gløymt når ein kan sette seg på toppen, høyre snøen smelte og kjenne at sola varmar litt.

Favorittutsikta mi.

 Endeleg er sommaren på veg og den er hjarteleg velkommen. Eg prøvde å sole meg litt i dag, men det var hakket for kaldt. Eit par veke til så tenke eg bikiniane kan få lufte seg.

Ha ei strålande helg!

Flytte-sjokk

Langhelg og sol er ikkje feil. No skal vi snart reise heimover mot fjordfylket, men først litt pakking.

Vi har snakka om å flytte ei stund, men det er først dei siste dagane det har gått opp for meg. 7 år i byen med de 7 fjell har sett sine spor, og det er rett og slett litt skummelt å flytte. Det er heldigvis eit par månadar til vi reise med flyttelasset, så vi får nyte bylivet den siste tida.

Vi driv altså å pakka, rydda i skåp og sterilisera leilegheita før fotografering. Det tar tid og er heller ikkje særleg givande. På de andre sida sett det litt perspektiv på ting, for eg har veldig mykje ting og veldig mykje kle...

Eg visste jo om det, men det er noko med når du får det rett i fleisen. Eg kan ikkje garantere shoppestopp frå denne jenta, men eg skal vertfall bli meir bevisst på kva eg har. Så moralen i dette er vel at det er lurt å få hovudet over vatn og få eit overblikk over situasjonen, bokstavelg talt...

Smykk deg i gjenbruk

Eg har opp gjennom åra kjøpt ein del "jugel", store smykke, armband og øyredobbar. Eg er også ein av dei som blir litt fort lei av ting og har ofte "ingenting" å ha på meg. Så det å kunne bruke ting på nytt, sette saman ulike delar og få "nye" ting passar meg ypparleg.

 

Før eg skulle på Gullruten hadde eg eit "eg-har-ingenting-å-gå-med-anfall". Eg leita i butikkane etter eit nytt smykke, men fann ingen eg likte. Eg tok derfor tanga fatt og satt saman fleire av dei gamle smykka mine.

Slik var smykket i utganspunktet.

Eg starta med å ta vekk det eg ikkje likte på smykket med ei tang.

Vidare festa eg eit perlesmykket til det andre smykket.

Det same gjorde eg med eit anna smykket. Så alt etter anledning kan ein velje kor mange "lag" med smykke ein vil ha. 3 i 1 style.

Og vips, eit heilt nytt smykke laga av tre gamle.

 

På Gullruten valte eg å gå med to smykke oppå kvarandre.

Gullfeber

Hadde du sagt til meg for to år sidan eg eg kom til å svinge meg rundt saman med økonomane frå Luksusfellen, Ylvis-gutta og Carew akkompagnert av "Fem fine frøkner" ein laurdagskveld i mai, hadde eg aldri trudd på deg....Men aldri sei aldri, for i går skjedde det.

Det er eigentleg ganske fint at vi ikkje veit kva framtida bringer.

Først vart eg preppa og dolla av Iselin. Eg kom smilande med mineralfundation og litt lipgloss medan ho hadde med seg eit par vesker med stæsj. Ut av salongen kom eg god som ny med mykje sparkel, roser i kinna, solkyssa hud, highlights allover, lange vipper og ein god dose sjølvtillit. Ein ettermiddag med latter, sminke, hår og jordbær er ikkje feil.

 Etter omkleding og kos med finaste Susanne (min kommande forlover). Var det tid for raud løpar og mingling i Grieghallen.

Vi var så heldige å få billettar med David Andersen så vi satt i orkestergrava, heilt framme ved scena. Så der satt vi rett overfor Moods-grunderane og hadde muligheten til å ta high-five med alle prisvinnarane. Det skjedde ikkje, men eg kan innrømme at tanken streifa meg.

Resten av kvelden og natta gjekk med til bobler i gullglas, dansing med fintfolk, sliders, sladder og latter.

Livet smiler, men tippar at morgondagen blir blå.

 YOLO...

Lyst på noko nytt...

I morgon skal eg på Gullruten.

Eg har lenge håpt på å bli invitert med, men i morgon skjer det altså. Woop wooop!!

Kjolen heng fint i skåpet, men eg manglar framleis tilbehøret. Sidan eg er ganske lei av dei smykkene eg har  frå før skal eg lage meg eit nytt av nokre gamle.

Så no sitt eg her å putlar med mitt medan sambuaren min jobbar for å få leiligheta klar for visning.

Det er jammen meg forskjell på folk, men sann er livet. Man måjo prioritere det viktigaste først...

Velkommen

No er invitasjonane sendt rundt. Det tok nokre timar å lage dei, men det var verdt strevet.

Utgangspunktet var eit 200 grams papir som vi kopierte opp med den teksten vi ville ha. Det same gjorde vi med informasjonsarket i midten. Vidare stempla vi gullstempel på kvart enkelt kort, la strier, blonder og hamptråd rundt før vi dekorerte med ein handlaga papirblomst og bilde.

IMG_0215 – Kopi

Litt av alt

Eg byrja tidleg å planlegge bryllaupsinvitasjonane.

Eit av kriteria var at dei skulle vere handlaga, samt kvar og ein skulle vere unik.

 

Eg fann inspirasjon på Pinterest, i magasin og frå andre invitasjonar.

Etter litt prøving og feiling vart eg strålande fornøgd.

Ekstra godt likte eg at vi fikk blanda mange ulike material i same invitasjon,

litt blonder, litt grovt papir,

litt fint papir, strier, hamtråd og håndlaga blomsterroser, alt i ein.

Ein kan vel trygt sei at eg ikkje lev etter "less is more"-prinsippet...

Følg med så kjem dei ferdige invitasjonane ut på bloggen før du veit ordet av det.

 

Ha ein fin dag!

Ram det inn

Når vi kjøpte leilegheit i Bergen raida eg kjellar og loft heime på Eid

etter fine ting som var stua vekk.

Ein av tinga eg fann, var det nesten 100 år gamle vindauget på mørkeloftet.

Vindauget er eit av originalvindauga frå 1917.

 

Bildet er tatt i 1926.

 

 Eg gjorde vindauget om til ei ramme

ved å henge gode minner på baksida

og festa med tape.

Eg brukte ein ståltråd til å lage oppheng på baksida.

 

Godkjent

 

I dag har vi prøvesmakt middagsmenyen til bryllaupet.

Det var litt rart å tenke på at neste gang vi et denne maten er det som "herr" og "fru",

komponert med følelseslada talar

saman med alle vi er glad i,

på den største festen vi nokon gong kjem til å arrangere.

Og dette skal skje om 90 dagar...


Det går litt tid til planlegging om dagen, men eg trur vi har grei oversikt foreløpig.

Vi har vertfall laga mange "to do-lister".

Ha ein fin laurdagskveld!